dimarts, 17 de març del 2020

Educació Física

ACTIVITATS ALTERNATIVES ÁREA EDUCACIÓ FÍSICA PRIMÀRIA --- PERIODE DE CONFINAMENT COVID-19
D’acord amb les indicacions de l’Estat d’Emergència decretat per l’Estat Espanyol es fa realment difícil desenvolupar activitats físiques ja que això queda restringit al domicili particular de cadascú, en estar prohibides les activitats al carrer, algunes tan bàsiques com anar a córrer. Donem per això una indicació d’activitats sencilles per aquests dies, que poden ser ampliades si es té a casa bicicleta estàtica, cinta rodant, etc.

Cicle Superior
-       Estiraments: Cos recte, girar cap un direcció, després cap l’altra. Cos recte, girar braços semitancats cap un costat, després cap l’altra. Braços darrera del cap, girar tronc cap un costat, després cap l’altra. Rotacions de la pelvis cames obertes i mans a la cintura, primer cap un costat i després cap un altre. Cul al terra, cames semiflexionades, obrir i tancar. A la pared, extensió quadriceps cama flexionada, primer cama dreta i després esquerra. Posar-se sobre la punta dels peus, després extensió bessons de les dues cames recolçant-se sobre pared . Durada de cada estirament: 15-20 segons.
-       Salts amb corda: 10 salts cama dreta, 10 salts cama esquerra, 10 salts amb peus junts, tres series amb descans d’1 minut. Si no es té corda, sense.
-       10 salts cap amunt tocant pared, tres repeticions, amb 1 minut de descans.
-       Amb pilota, passis dreta-esquerra amb la ma, i després amb el peu.
-       Es poden fer dos o tres vegades al dia.

Amb ordinador/tablet/i pad

-       Joc de simulació esportiva --- Rio 2016  6 esports, tennis, basquet, futbol, tir amb arc, ping-pong, tir amb arc. Es pot accedir mitjançant www.minijuegos.comwww.miniclip.com. Requereix de adobe flash.
-       Hi ha molts altres jocs de simulacions esportives, en les webs www.friv.com, amb jocs que poden ser interessants, com Sprint Club Nitro, o Penalty Shootout Multi League. Aquesta web i de semblants, però, ha de estar sota supervisió dels pares ja que també inclouen joc no adequats per a la canalla.

Jocs tradicionals
-       Bon moment per recuperar jocs tradicionals oblidats, com parxis, escacs, dames, oca, dominó, tres en ratlla, etc.

Hàbits saludables
-       Aquesta competència adquireix en aquest context un significat especial. Rentar-se les mans encara s’estigui a casa, cara, dents, dutxa diària, tosir amb el colze, etc. També és important prestar atenció a una dieta adequada, amb àpats variats amb amanides, fruites, llegums, verdures, hidrats de carboni (pasta, arrós), carns, fruita i làctics, així com una hidratació correcta encara que l’activitat física no sigui intensa.
Altres
-       Es pot també si es disposa de internet de banda ampla i amb supervisió dels pares recuperar la recreació d’actes esportius de diferents esports via youtube. També es pot fer recerca en aquest canal o similars d’esports diferents o no habitualment coneguts, així com la seva normativa (korfbal, curses d’orientació, esquí de muntanya, combinada nórdica, telemark, curling, esquí cross, hípica, skate, bobsleigh, luge, skeleton…)


Bona estada a casa, salutacions cordials